Празникът Хелоуин може да е опасен за редица пешеходци, като

...
Празникът Хелоуин може да е опасен за редица пешеходци, като
Коментари Харесай

Празникът Хелоуин може да се окаже опасен?

Празникът Хелоуин може да е рисков за редица пешеходци, като рискът е максимален за децата, сочат резултатите от проучване, представени от Асошиейтед прес.
 
Било открито, че в нощта на 31 октомври против 1 ноември, когато се празнува Хелоуин, рискът от гибел за пешеходците е с 43 % по-голям, в сравнение с през околните до празника нощи. Изследването е основано върху данни за автомобилния трафик в Съединени американски щати през последните 4 десетилетия, в това число за 608 смъртни случая на пешеходци на 42 празника Хелоуин.
 
Най-голям е рискът за 4-8-годишните деца - в тази възрастова група са регистрирани 55 смъртни случая на празници Хелоуин, при 11 смъртни случая в дните към тях.
 
Изследването е осъществено от канадски учени под управлението на Джон Стейпълс от университета на Британска Колумбия. Те разясниха, че Канада също отбелязва Хелоуин, само че данните за автомобилния трафик в Съединени американски щати са по-пълни.
 
" Въпросната възрастова група евентуално е изключително разчувствана във връзка Хелоуин и престава да следи за действителна заплаха, каквато е автомобилният трафик. Децата не си дават сметка, че е допустимо да не бъдат видяни от автомобилисти ", сподели Стейпълс.
 
Резултатите от проучването са оповестени в JAMA Pediatrics.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР