Празник на торта „Гараш" е част от Програма ТуризъмПовече събития

...
Празник на торта „Гараш" е част от Програма ТуризъмПовече събития
Коментари Харесай

Община Русе предвижда повече събития на открито през тази година

Празник на торта „ Гараш " е част от Програма Туризъм

Повече събития навън планува Община Русе през 2022 година, в които хората да се включат още веднъж и интензивно в разнообразни обществени действия. Новата Програма за развиване на туризма на Община Русе за 2022 година е подготвена и чака гласоподаване на идната сесия на Общинския съвет на 24 март. На нея ще бъде признат и Отчетът за осъществяване на Програма за развиване на туризма на Община Русе за 2021 година

Усилията на Община Русе през 2021 година бяха ориентирани към показване на туристическия капацитет на града и реализирането на културни събития. Миналата година, макар изключителната конюнктура, бе регистриран засилен интерес от страна на туристите към нашия град. Община Русе бе удостоена с наградата „ Най-добро събитие в туризма за 2021 година “ на списание „ Дестинация България “ във връзка провеждането на XVI Туристическо ревю „ Уикенд туризъм “ и съпътстващия го Фестивал на туристическите занимания и анимации през юни. Събитието беше единственото в България, извършено в действителен формат.

За атракция на русенци и гостите на града бяха сложени 4 фото рамки на посещавани от туристите места в Русе. Два билборда на основни входно - изходни позиции в града представяха настоящи събития..

За отбелязването на Деня на река Дунав Община Русе даде опция на жителите да създадат разходка с корабче по реката.

В последната година бяха осъществени контакти с експерти от туристическия бранш по отношение на покачвания интерес към вътрешни пътувания в страната. За първи път бе проведен тридневен експедиционен тур с български туроператори, туристически сътрудници и екскурзоводи, които имаха опция да посетят културно-исторически забележителности, обекти за кулинарен, винен и набожен туризъм, естествените дадености и благосъстоянието на района. Инициативата бе осъществена взаимно сред Община Русе, Община Иваново и Регионалния исторически музей. Вътрешни пътувания ще се провеждат и през 2022 година

Тази година в ПрограмаТуризъм са заложени повече средства за създаване на детайли на градската среда, които да прибавят забавни решения и прелест на града, в което се включва и стартът на планиране за създаване на Алея на занаятите. С интерес се чака и откриването на нов ресторант-кораб /бившият транспортен съд „ София “/, който е закотвен на реката и ще бъде нова атракция в града.

Интересно събитие, което следва през септември, е Празникът на торта „ Гараш ". Всеки ще може да опита от сладкарското прелъщение, познато по целия свят, и да си напомни, че точно в Русе е основана неговата рецепта.

Ново събитие в ПрограмаТуризъм е "Реката и виното ", в което ще се включат експерти от винарския отрасъл.

Участието в интернационалните и национални туристически тържища остава приоритет на Община Русе наедно със събитията от спортния календар, общинската фондация „ Русе – град на свободния дух “, както и частните начинания на фестивали и събития, които притеглят туристи от вътрешния и интернационален пазар.

Круизният туризъм, който остава с максимален дял на визити на задгранични туристи в Община Русе, се изправя пред провокациите на интернационалната конюнктура, която визира пътуванията до делтата на река Дунав и ще се отрази на маршрутите в низък Дунав. Въпреки това Туристическият информативен център се приготвя с рекламни материали, карти, както и взаимните начинания със съдружие „ Градоред “, които създават новаторските и цифровизирани направления на града.

През тази година се възнамеряват станалите традиция събития с локално значение като Туристическото ревю „ Уикенд туризъм “, Международният Биг бенд церемониал, „ Като Шеф готвачите “, „ На върха на ножа “, Ден на река Дунав, Римски пазар на Сексагинта приста. Русенци и гостите на града ще могат да се включат в разнообразни презентации, занимания, атракции, концерти, кулинарни надпревари, състезания и изложения. Празникът на града 6 май също ще бъде маркиран уместно, като задачата е той да се трансформира и в туристическа атракция, привличаща посетители от други градове.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР