Празник лозарите и винарите ще се проведе днес, 17 февруари,

...
Празник лозарите и винарите ще се проведе днес, 17 февруари,
Коментари Харесай

Във видинското село Сланотрън ще отбележат празника на лозарите и винарите

Празник лозарите и винарите ще се организира през днешния ден, 17 февруари, във видинското село Сланотрън. Ще има ритуално зарязване на лозята, водосвет и празнична стратегия, сподели секретарят на локалното читалище Жасмина Костова:

" Събираме се всички поданици на площада, несъмнено, поданици и посетители на село Сланотрън, на една огромна обща софра. Приветстваме гостите, по-късно с едно огромно хоро, под звуците на оркестър " Бонония ", ще отидем да създадем ритуалното зарязване. Ще гостуваме на нашите домакини, имаме покана от Люсиен и Ирина Асенови. Там ще създадем ритуалното зарязване. Водосвет за здраве и благодат ще отслужи отец Емил. "

Празничната стратегия стартира от 14:00 часа в центъра на село Сланотрън.

Сланотръ̀неселов СеверозападнаБългария. То се намира вобщина Видин,област Видин. Спада къмСеверозападен регион на обмисляне.

Селото се намира на 18 км отВидин, сред селатаКутовоиКошава. Единствена пътна връзка за селото еРепубликански път III-1221. При километър 10,2 в източна посока се отклонява общински път, който води до селото. Няма железопътна връзка, нито пристанище, въпреки за източна граница на землището на селото да служи р.Дунав.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР