Празнично шествие по повод 24 май- Ден на светите братя

...
Празнично шествие по повод 24 май- Ден на светите братя
Коментари Харесай

24 май ще бъде отбелязан в Стара Загора с празнично шествие

Празнично шествие във връзка 24 май- Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност ще се организира в Стара Загора. В него ще се включат блокове на културни и просветителни институции, възпитаници и студенти. Шествието ще тръгне от площада пред Община Стара Загора и ще премине по централния бул. „ Цар Симеон Велики “.  
Тържественото честване ще стартира в 10.00 часа пред постройката на локалната администрация с обред за издигане на националното знаме на Република България. Националният химн ще бъде изпълнен от Хора на Държавно опера-Стара Загора и Хора при НЧ „ Родина-1860 “ и Общински духов оркестър. Празничен водосвет-молебен и благослов ще отслужи Негово Високопреосвещенство Старозагорският Митрополит Киприан.  
 Община Пазарджик връчи премиите “Св. св. Кирил и Методий ” във връзка 24-и май Община Пазарджик връчи премиите “Св. св. Кирил и Методий ” във връзка 24-и май
С обилна тържествена гала в спектакъл „ Константин Величков “ в Пазарджик наградиха дейци на културата, преподаватели и дир...
След формалните приветствия, ще бъдат връчени премиите „ Стара Загора “ и „ Млада Загора “, които се присъждат за достижения в културата, изкуството, образованието и науката Емблематичното стихотворение „ Аз съм българче “ ще бъде изпълнено от Виктория Костова. Към небето ще полетят 180 балона с буквите от българската писменост, във връзка 180 години Светско обучение в Стара Загора.  
В 11.30 часа на площада пред Общината ще стартира празничния концерт във връзка 24 май. В него ще вземат участие- ДЮА „ Траянци “ при ЦПЛР, ДЮА „ Загорче “ танцова групировка „ Димитров “, Водоснабдителна система „ Усмивки “ при НЧ „ Родина-1860 “, Водоснабдителна система “Розов свят “ ПРИ НЧ „ Св. Климент Охридски -1858 “,Детска танцова школа „ Настроение “ при НЧ „ Настроение 2017 “ Стара Загора и ДЮНХ „ Жарава “ при НЧ „ Родина 1860 “ Стара Загора.  
В празничния ден от 16.00 часа в зала №33 на Регионален исторически музей Стара Загора гл. организатор Райна Антонова ще изнесе лекция на тематика „ Просвета и просвета в следосвобожденска Стара Загора ”.  
Час по-късно в парк „ Артилерийски “ ще стартира концерт „ За празника с обич “ на детски и юношески креативен обединения от ЦПЛР Стара Загора и читалища от общината. На 24 май от 18.00 часа на площада в старозагорското село Кирилово ще се организира „ Празник на моя роден край “ във връзка 100-годишния празник на локалното читалище.  
 Четири концерта, галерия и литературни събития са включени в празничната стратегия за 24 май в Бургас Четири концерта, галерия и литературни събития са включени в празничната стратегия за 24 май в Бургас
Четири концерта - оперен, хоров, фолклорен и на възпитаници и преподаватели от НУМСИ „ Панчо Владигеров “ са включени в празнична...
Всички събития ще се проведат проведат при строго съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР