Празничните дни отминаха, но органите на реда продължават да се

...
Празничните дни отминаха, но органите на реда продължават да се
Коментари Харесай

Пловдивчанка пи цяла нощ, после седна да шофира, но катаджиите я заковаха

Празничните дни отминаха, само че органите на реда не престават да се натъкват на пияни и дрогирани водачи. Липсата на отговорност и дисциплинираност от тяхна страна би могла да докара до произшествия с съдбовен край. В рамките единствено на двата почивни дни за закононарушения по пътищата са арестувани седем водачи. Петима от тях са карали след приложимост на алкохол, като регистрираните от техническите средства концентрации са над 1,3 промила.   

При рутинна инспекция на пътя, полицейски автопатрул спрял лек автомобил " Мерцедес ". Превозното средство било ръководено от 44-годишна пловдивчанка. Полицаите открили, че дамата кара с алкохолна централизация от 1,71 промила, и то в 9.00 сутринта. Малко по-късно - в следобеда на същия ден, по сигнал за инспекция в Първомай е спрян лидер на лек автомобил " Сеат Кордоба ". 

Колата била благосъстоятелност на 52-годишна жителка на димитровградското село Горски извор, само че зад кормилото бил 52-годишен мъж. Справка в системата на Министерство на вътрешните работи посочила, че лидерът е недееспособен. Въпреки че нямал законово съображение да кара, мъжът се намирал и под влияние на 1,96 промила алкохол. Водачът бил отведен до локалния филиал на центъра за Спешна помощ в Първомай, където трябвало да даде кръв за проучване, а откакто отказал бил арестуван в ареста.

Арестуван за същото закононарушение, само че осъществено на територията на регионалния град, е и млад мъж. В първите часове на 9 май чиновници на Пътна полиция  ревизирали лидер на лек автомобил " Пежо ". Колата била спряна в региона на Коматевския надлез, само че още при слизането на лидера от транспортното средство на проверяващите направило усещане, че 31-годишният водач залита и мощно мирише на алкохол. Полеви тест отчел 1,65 промила.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР