Празничната програма за Деня на Русе – 6 май, започва

...
Празничната програма за Деня на Русе – 6 май, започва
Коментари Харесай

Празничната програма за Деня на Русе започва още тази вечер

Празничната стратегия за Деня на Русе – 6 май, стартира още довечера

От 18 часа пред Доходното здание концерт ще изнесе Биг Бенд-Русе с диригент Димчо Рубчев.

На самия 6 май, Гергьовден, ще има празнична литургия от 9 ч в храма „ Св. Георги “.

От 10:30 ч. пред Съдебната палата актьорите от Държавен куклен спектакъл - Русе ще показват гратис просветителния театър за най-малките – „ Приказка за Боби и тайфа микроби “.

От 11:30 ч. пред Паметника на починалите в Сръбско-българската война ще се организира формалната гала по полагане на венци и цветя. Празнични слова ще произнесат кметът Пенчо Милков, регионалният шеф Анатоли Станев и ръководителят на Общинския съвет Иво Пазарджиев.

В 12 ч. пред Доходното здание русенци ще имат опцията да дирижират оркестъра на Държавната опера в границите на концерта с диригент Димитър Косев.

В Художествената изложба от 17 ч. ще бъде показана изложбата на Роксандра Костова, а от 18 ч. ще бъде прожектиран филмът за русенската художничка Васка Баларева. В същия час ще започва и изложбата на Дружеството на художниците „ Русе моят град “ в галерията на ул. „ Борисова “ 6.

Програмата приключва с концерта “55 години „ Щурците “ със специфичното присъединяване на Валди Тотев и Георги Марков. Стартът му е в 20 ч. на площада пред Общината.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР