Празничната програма по повод Деня на Хасково - 8 септември

...
Празничната програма по повод Деня на Хасково - 8 септември
Коментари Харесай

За първи път за празника на Хасково: Уникален концерт в подножието на монумент „Света Богородица“

Празничната стратегия по мотив Деня на Хасково - 8 септември стартира на 1 септември, оповестиха от Общината.

За първи път се провежда неповторим концерт в подножието на паметник „ Света Богородица “ под надпис „ Хасково, бъди блажен! “.

Той е отдаден на 30 години от оповестяването на 8 септември за Ден на Хасково и 20 години от откриването на Монумента . „ Това е една концепция, която обмисляме от няколко години дружно с музикантите и изпълнителите от хор „ Родна ария “, хор „ Орфей “ и Камерен оркестър-Хасково.

Сега, когато методът към Монумента е изцяло освежен се надявам да сложим началото на една бъдеща музикална традиция.

На 7 септември, от 18:00 часа ще се насладим на нещо невиждано до в този момент и осъществено от две от емблематичните музикални обединения на Хасково - Смесен хор „ Родна ария “ с диригент Мартин Антонов и Камерен оркестър Хасково с диригент Цанислав Петков “, сподели при представянето на празничната стратегия кметът Станислав Дечев.

Още една новаторска демонстрация е включена в празничния календар на Дните на града. „ Първо издание на минипленер за деца „ Цветовете на града “ Хасково 2023. Минипленерът за деца е предизвикателство към дребните художници, тъй като те ще рисуват по тематиката, по която към този момент работят участниците в Националния пленер, проведен от Дружеството на хасковските художници “, заяви Станислав Дечев.

Кметът добави, че това е опция за децата да изразят своето виждане за обичания град, а публиката да се наслаждения по едно и също време на творбите н а потвърдените и на прохождащите създатели.

„ За нас е значимо да дадем поле за изява на детския гений, да възпитаме обич към изкуството и да покажем на хората, че Хасково има гении и ги цени “, акцентира градоначалникът.

В минипленера вземат участие деца от школите на Даниел Русев и Таня Атанасова-Амфитрита, а към тях могат да се причислят всички деца от града. Рисунките ще бъдат изложени пред изложба „ Форум “, а в галерията ще бъдат експонирани картините на художниците от пленера „ Цветовете на града “ Хасково 2023.

В Дните на Хасково ще се организира към този момент обичайният „ Пиано бар под звездите “, който тази година ще бъде две вечери, на 6 септември ще гостува обичаната от всички Николина Чакърдъкова с Неврокопския танцов отбор, ден по-късно са естрадните звезди Тони Димитрова, Мая Нешкова, Мими Иванова и Развигор Попов, а специфичният подарък за всички на 8 септември ще бъде концертът на м ладата звезда Мартина и поп-идола Миро.

Цялата стратегия вижте
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР