Празнична церемония по награждаване на победителите в конкурса за късометражен

...
Празнична церемония по награждаване на победителите в конкурса за късометражен
Коментари Харесай

Рекорден брой зрители на CineLibri 2019

Празнична гала по награждаване на спечелилите в състезанието за късометражен филм, осъществен взаимно с TatraTea, увенча финала на петото, юбилейно издание на Международния кино-литературен фестивал CineLibri.

Рекорден брой фенове изгледаха 55-те пълнометражни кино лентата, които бяха показани в София и още седем града в страната.

С голям брой авансово разпродадени прожекции, обезпечили цялостни зали, удовлетворена аудитория от разнообразни генерации и невиждан триумф, CineLibri се трансформира в едно от най-обичаните годишни събития и към този момент е незаобиколим фактор в българския културен пейзаж.

Звездните посетители също способстваха за този величествен триумф и за интернационалното отразяване на фестивалните събития.

Софийската аудитория към момента може да се възползва от спомагателните прожекции в културен център Г8, Евро Синема и Casa Libri, а другата добра вест е, че част от филмите потеглят в разпространяване в столицата и страната в границите на идващите седмици.

Става дума за блестящия исторически филм „ Офицер и разузнавач ” на Роман Полански, стилизираната престъпна драма „ 5 е съвършеното число ” с Тони Сервило в основната роля и документалния филм „ Мъжът, който си играеше с огъня ”, отдаден на Стиг Ларшон, създател на фамозната поредност „ Милениум ”.

Кинематографичният шедьовър „ Изпепеляване ” на режисьора Лий Чанг-донг, който завоюва Голямата премия за най-хубава литературна акомодация, потегли по екраните на 21 октомври 2019 година.

Журито на състезанието за късометражен филм беше показано от Иван Москов (председател), Мария Арангелова и Николай Мутафчиев.

Голямата премия сграбчи филмът „ Концерт за кларинет и оркестър ”(2018) на режисьора Максим Петров, акомодация по описа „ Още една къса история на любовта ” на Людмил Станев.

Специалната премия на журито отиде при кино лентата „ Внукът на човекоядката ” (2019) на режисьорката Десислава Николова-Беседин по едноименния роман на Йорданка Белева. Специалната премия на TatraTea завоюва филмът „ Над нещата ” (2019) с режисьор Ина Николова.

Оставаме в очакване на CineLibri 2020, който започва на 15 октомври и ще продължи до 31 октомври 2020 година.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР