Празничен концерт-спектакъл по повод Деня на народните будители и 93-годишнината

...
Празничен концерт-спектакъл по повод Деня на народните будители и 93-годишнината
Коментари Харесай

„Врабчетата“ в Монтана почитат будителите с празничен концерт

Празничен концерт-спектакъл във връзка Деня на националните будители и 93-годишнината от рождението на Йордан Радичков ще показват на 27 октомври възпитаниците на ЦПЛР - Обединен детски комплекс " Ние, врабчетата " в Монтана. Събитието е под мотото „ Поклон, будители национални! Благодарим! “
Още през десети век свещеник Константин написа: “Голи са народите без книги, немощни да се борят без оръжие с съперника на нашите души ”. Затова цялостен низ от светли имена издигат българското съзнание и трансформират през вековете България в страна на духа.
На 24 октомври тази година Йордан Радичков щеше да навърши 93 години. Но човешкият живот не се мери в години, а по дирята, която оставя след себе си. Повелята на Радичков е да не се отделяме от своя дом, от земята, от духовния свят на прадедите и техния език, с цел да не обречем личното си бъдеще на бездуховност.
В празничния концерт ще вземат участие вокално студио „ Детски смях ” с ръководители Христина Йорданова и Миглена Георгиева, клуб по съвременни танци „ Дъга ” с началник Светла Иванова, танцов отбор „ Северняци ” с ръководители Ина Лозанова, Гергана Тонева и корепетитор Владимир Александров и театрално студио “Автограф ” с началник Анастасия Янчева.
" Очакваме ви в 18 ч. в огромната зала на Общински юношески дом. Бъдете с нас! ", пишат уредниците.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР