Празненството с участието на президента на БФС е преди уредения

...
Празненството с участието на президента на БФС е преди уредения
Коментари Харесай

Борислав Михайлов е празнувал заедно с шефове на световна тото мафия

Празненството с присъединяване на президента на БФС е преди уредения мач България – Естония

Скандална фотография на президента на БФСБорислав Михайлов, дружно с двама от членовете на международен профсъюз за манипулиране на мачове се появи в следствие на

Кадърът е запечатал тържество в Сингапур за посрещане на 2011 година, като Михайлов е в една компания с някогашния президент на "Беласица " Костадин Хаджииванов и Дан Тан. Двамата бяха посочени за ръководители на незаконна организация, занимаваща се с манипулиране на резултати. Разкрития за тях направи някогашният им помощник Уилсън Радж Перумал, който бе арестуван и по-късно наказан в Унгария за противозаконната си активност. По-късно и Дан Тан бе наказан и излежа присъда.

Хаджииванов пък бе разгласен за търсене (но не бе открит) от проверяващите по "Операция Вето ", която откри над 380 нагласени мача в разнообразни европейски шампионати и даже квалификации за международно състезание. В нея се включиха проверяващи екипи в Италия, Гърция, Финландия и Унгария.

Интересното е, че единствено две седмици след въпросното празненство БФС подписва контракт с компанията "Фути Интернешънъл Медия " за осъществяване на надзорен мач на националния тим на България против този на Естония през февруари 2011 година в турския курорт Анталия. Мачът приключва 2:2, като и четирите гола бяха вкарани от дузпи. Съмнителните обстановки към отсъждането на наказателните удари и придвижването на резултата предизвикаха ФИФА да проверява мача.

А тогавашният селекционер на националния ни тим Лотар Матеус години по-късно си спомня за този дуел в автобиографичната си книга "Всичко или нищо ":

"Още в самото начало ми се стори необичайно, че президентът Михайлов доста упорства да изиграем съответна другарска среща. Съперник ни бе Естония, само че дуелът трябваше да се организира в турския курорт Анталия. Имам очевидци, че седмици наред се противях на този безусловно непотребен мач. Това не бе първият сходен случай. Четири месеца по-рано се изправихме против Саудитска Арабия в Истанбул (б.р. - победа с 2:0). Двубоят се състоя пред 150 фенове на подготвително игрище. Предишната вечер трябваше да се готвим на терен отвън града, който бе осветлен от 4 смехотворни крушки. Не можехме да виждаме топката. Когато желаех пояснение, ми споделиха, че такива маргинални срещи са по усета на компанията, която ги провежда. За конфликта със Саудитска Арабия не знам, само че за този с Естония, изгледан от 80 души, стана ясно, че е бил манипулиран. Наложи се да го махнат от всички публични статистики. "

И в действителност - резултът от дуела България - Естония (2:2) бе анулиран, а правата на унгарския рефер Колош Ленгиел бяха спрени вечно. По-късно обаче бе постановено, че в абсурда няма намесени публични лица от двете федерации.

Това акцентира и Михайлов през днешния ден, откакто Bird.bg разгласява фотографията: "Що се отнася до другите "велики " тайни теории - приятелският мач сред България и Естония от години участва в образователния материал на УЕФА, освен това - като образец за неточна скица без присъединяване и знанието на нито една от двете федерации. Всички други тълкования са не просто несъответстващи, само че и подсъдни. Призовавам всички футболни хора да не обръщат внимание на откровени доноси, а да се концентрират към идните мачове на националния ни тим! "

Михайлов се отбрани и от обвиняването, че се е завърнал от финала в Шампионската лига "Реал " - "Ливърпул " (1:0) в полет в компанията с члена на Изпълкома на БФС и притежател на "Лудогорец " Кирил Домусчиев. Президентът на футболния съюз изясни, че е поканен персонално от шефа на УЕФА Александър Чеферин и приложи резервацията си за полет в бизнес класа и поканата от Чеферин като удостоверение.

Въпреки че обясненията на Михайлов бяха в детайли стимулирани от негова страна, той очевидно се изнерви на въпроса за фотографията с Дан Тан и Костадин Хаджииванов и даже избута репортера на Bird.bg, който го пресрещна на софийското летище.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР