Прайдът беше исторически. Мина отвъд всичките ни мечти. Това сподели

...
Прайдът беше исторически. Мина отвъд всичките ни мечти. Това сподели
Коментари Харесай

Обществото ни приема, обяви един от организаторите на София прайд

Прайдът беше исторически. Мина оттатък всичките ни фантазии. Това показа в утринния блок на bTV Симеон Василев, един от съорганизаторите на събитието в поддръжка на ЛГТБИ хората у нас.

,,Участваха 7000 души, което е двойно повече от предходната година, а на контрапоходите 50 индивида на шествието в поддръжка на фамилията може би 100. Прайдът съобщи ясно, че това е, което българското общество желае. Не би трябвало да слушаме избрани политически партии, които споделят, че обществото не ни желае и че не сме желани'', счита Василев.

Според него ЛГТБИ общността е призната в българското общество, само че няма политическа поддръжка, макар че през тези 12 години,,имаме промени в настройките на обществото'', които са видни.

,,Ние сме за фамилията, а не против него'', означи Симеон Василев, като добави, че въпреки Конституцията да дефинира бракът единствено сред мъж и жена за законен, има и други разновидности.

,,Вече 13 години съм с колегата ми само че нямам право да го посетя в болничното заведение, в случай че му се случи нещо, нито да го наследя, не можем да изтеглим и дружно кредит'', описа Василев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР