Правят се внезапни проверки в различни затвори, каза пред парламентарната

...
Правят се внезапни проверки в различни затвори, каза пред парламентарната
Коментари Харесай

Цачева: Правят се внезапни проверки в затворите

Правят се неочаквани инспекции в разнообразни затвори , сподели пред парламентарната комисия по правни въпроси правосъдният министър Цецка Цачева в отговор на депутатски въпрос месец след бягството от софийския затвор на двама рецидивисти.



Лишените от независимост Владимир Пелов и Радослав Колев избягаха от пандиза на 3 април и от този момент се търсят. " Още в деня на бягството бе разпоредена инспекция, която завърши на 12 април по отношение на обстоятелствата и събитията довели до това смело нарушаване. Докладът от инспекцията сочи, че 12 лица са индивидуализирани като позволили нарушавания на носенето на службата както и такива на управителни позиции във връзка с организацията на самата защита “, съобщи Цачева.

„ С моя з аповед краткотрайно съм отстранила зам.-началника на Софийския затвор , защото информацията, която е събрана в хода на инспекцията, потвърждава, че има доста тежки нарушавания “, уточни тя, представена от БГНЕС.

Цачева увери, че всекидневно се взимат ограничения, като се правели неочаквани инспекции в разнообразни затвори . При такива инспекции се откриват движимости, които са в листата на неразрешените движимости - главно телефони, изясни тя.

Правосъдният министър бе безапелационна, че въпросът за защитата в пандизите изисква сложен метод и решение. „ От една страна, изискванията за труд и възнаграждението на всички лица, които са ангажирани с работата в пандизите. След част от протестните дейности държавното управление отпусна 15 млн. лева Но, по другата тематика, по отношение на отговорностите и методът, по който се извършва службата, ще бъда безкомпромисна “, акцентира отрасловият министър.

На 3 април двама рецидивисти избягаха от централния софийски затвор, откакто заплашиха надзиратели с оръжие. Радослав Колев и Владимир Пелов се търсят към този момент месец. След бягството по случая бе назначена инспекция, а резултатите демонстрират, че има недостатъци в дейностите на надзирателите, които са били на работа в деня на случая . Освен това обискът на персоналните движимости, а и на самите пандизчии не е изработен задоволително обширно . Ресорният заместник-министър Николай Проданов съобщи, че пандизчиите за набелязали " тесните " места в системата.От инспекцията не стана ясно по какъв начин единият от двамата пандизчии се е сдобил с револвер, нито дали измежду работещите в пандиза има някой, който му е спомага л.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР