Правят се предварителни списъци на хора, които искат да си

...
Правят се предварителни списъци на хора, които искат да си
Коментари Харесай

Правят предварителни списъци за медицински маски

Правят се предварителни описи на хора, които желаят да си закупят медицински маски. В момента количествата са изчерпани, твърди ръководителят на Националната аптечна камара Антон Вълев.

"Дезинфектанти можем да произведем, само че маски не ", разяснява той.

Вълев разкритикува неналичието на инструктаж към фармацевти и лекарите по отношение на ковид. Пред Bulgaria ON AIR той изясни, че няма нужна информация по какъв начин да се действа.

Сн. Булфото

"Приключиха всички количества с персонални дезинфектанти. Няма никаква информация от страна на Министерството на здравеопазването за това дали ще има импорт на маски, доставка на дезинфектанти. За момента в нашата аптека, както и допускам при другите сътрудници, които имат потенциал за това, започнахме произвеждане на дезинфектанти ", изясни Вълев.

"Тези, които сме на първа линия - фармацевтите на гише, персоналните лекари - не сме получили никаква директива от никого, което за мен е мощно притеснително. Това е за следващ път, същото се случи и при епидемиите на свински и птичи грип ", добави още той.

Сн. Novini.bg

Проверка на Novini.bg също удостовери, че всеобщо са изкупени маски и дезинфектанти от комерсиалната мрежа. Масово по аптеките към този момент има разлепени надписи, че маски няма. Мокри кърпички са налични, като даже се следи понижение в цената им. Освен маски обаче хората се запасяват и с гумени ръкавици.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР