Правят се опити Беларус да бъде въвлечена в хаос и

...
Правят се опити Беларус да бъде въвлечена в хаос и
Коментари Харесай

Искат в Беларус да има анархия, каза външният министър

Правят се опити Беларус да бъде " въвлечена в безпорядък и безредица " - това съобщи министърът на външните работи на страната в изявлението си пред Организация на обединените нации, съобщи Българска национална телевизия.

Според него въвеждането на наказания ще има противоположен на търсения резултат. Владимир Макей акцентира, че бъдещето на Беларус ще се взема решение от нейния народ, само че не на барикади, а благодарение на цивилизован разговор, в това число и в границите на към този момент започнатата конституционна промяна.

" След несполучливия опит да ни се наложи " цветна гражданска война ", сега сме подложени на външна интервенция, чиято цел е разпад на страната. Граничещи с цинизма заявки на редица наши западни съседи, за сякаш загрижеността им за суверенитета и добруването на Беларус, не са нищо повече от опити страната да бъде въвлечена в безпорядък и безредица, което ще върне Беларус години обратно ", разяснява Макей.

Протестите в Беларус започнаха на 9 август след президентските избори, публично извоювани от Александър Лукашенко, който е на власт от 26 години. Опозицията, отпред със Светлана Тихановска, твърди, че вотът е подправен и желае нови избори. От началото на демонстрациите са арестувани повече от 12 хиляди души. За през днешния ден е планувано следващото огромно шествие с искане за отдръпването на Лукашенко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР