Правя заявка за следващ мандат като градски председател на БСП

...
Правя заявка за следващ мандат като градски председател на БСП
Коментари Харесай

Калоян Паргов: БСП няма основание да се разграничава от Румен Радев

" Правя поръчка за идващ мандат като градски ръководител на Българска социалистическа партия - София. "  Това сподели водачът на групата на левицата в столицата Калоян Паргов в предаването „ Офанзива “ по Канал 3. Според него, на президентските избори Българска социалистическа партия е станала първа политическа мощ в София – нещо, което не се случва постоянно в столицата. „ Тя е дясна и мъчно пробиваема за Българска социалистическа партия в последните 30 години и тези достижения и триумфи се броят на пръстите на едната ръка. След това, на парламентарните избори приносът на софийската организация в общия резултат е близо 160 000 гласа от общо малко над 950 000 “. Той посочи и постигнатото на европейските избори – за първи път над 70 000 гласа, при оптимално 64 000 в предходни такива.
Калоян Паргов смята, че парламентарните избори ще бъдат крайъгълен камък и борба не за опция, а за вероятност. Според него COVID-19 сътвори нова конюнктура в света, в Европа и у нас. Целият свят се трансформира. Неолибералният модел стартира да изчезва и да се заменя с други визии за развиване на страната. „ Вследствие на коронакризата една огромна електорална маса се отдели – тя е разнородна и търси някой да я поведе “, добави Паргов.
Лидерът на Българска социалистическа партия - София разяснява и последните развития в политическия живот в България, като означи, че междуинституционалната война разрушава държавността. Според него, в случай че някой си мисли, че рушейки държавността по всевъзможен начин, а по-късно, " яхне страната и всичко ще утихне и ще бъде без спънки, се лъже грубо ". По думите му Националният съвет на левицата ще вземе решение дали да поддържа президента, в случай че той реши да се кандидатира за втори президентски мандат.  И добави, че на този стадий Българска социалистическа партия няма съображение да се разграничава от Румен Радев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР