Правовият ред и законодателните промени, касаещи постигането на справедлива европейска

...
Правовият ред и законодателните промени, касаещи постигането на справедлива европейска
Коментари Харесай

Галя Хачадурян: За нас съдебната реформа е справедливост за всички

Правовият ред и законодателните промени, касаещи постигането на обективна европейска правосъдна система във всяко отношение е моя персонална идея, поставяща ползите на българското общество пред моите лични ползи. Това съобщи претендентът за народни представители от листата с номер 24 в Сливен Галя Хачадурян.

ГЕРБ и Съюз на демократичните сили са единственият поръчител, че положителните политики, осъществени в последното десетилетие, ще продължат, тъй като ние решаваме проблемите на хората, а не междуличностните несъгласия.

Галя Хачадурян напомни, че подготовката за реформиране на правораздавателната и правоохранителната системи в духа на условията на участието ни в Европейския съюз е стартирана още от първото държавно управление на ГЕРБ през 2009 година „ През последните години тематиката за правосъдната промяна беше конфискувана първо от Демократична България, а по-късно и от Политическа партия. Те я трансфораха в съществена тематика на всичките си предизборни и следизборни послания. Но това, което видяхме през последната година и половина бе, че тези партии не могат да създадат правосъдна промяна “, сподели претендентът за депутат.

Въвеждането на електронното правораздаване и осъществяването на вътрешна цифровизация в правосъдната система са едни от основните стъпки в осъществяването на правосъдната промяна в България. „ България – страна на правото и справедливостта - върху тази основа е построена предизборната стратегия на коалиция ГЕРБ-СДС в бранш „ Правосъдие “. Със старта през 2020 година на Единната осведомителна система на правосъдната власт се реализира цялостна цифровизация във всички съдилища. Електронното правораздаване ще обезпечи опция на българите да имат далечен, непрестанен и безвъзмезден достъп до електронните каузи. До 2023 година за жителите и компаниите ще има опция да се заведе дело онлайн, да се уведоми другата страна по делото и да се заплатят дължимите правосъдни такси по електронен път, както и да се участва посредством видео - конферентна връзка на правосъдни съвещания “, изясни Галя Хачадурян.

Идеята на ГЕРБ за правосъдна промяна би трябвало да бъде разбирана като обща концепция и артикул на груповия разсъдък и взаимната самодейност на професионалната, научна и експертна общности и на гражданското общество.

„ За нас правосъдната промяна би трябвало да дава отговор на упованията на хората, да регистрира забележките на българския бизнес и задграничните вложители, както и рекомендациите и препоръките на самата правораздавателна система, в чиято честност, доброжелателност и държавнически разсъдък ние имаме вяра. Затова промените в областта на правораздаването могат и ще бъдат продължени от ГЕРБ “, безапелационна е Хачадурян, която е под номер 111 в листата с номер 24 в бюлетината.

Тази обява е платена политическа реклама. Статията не е журналистически материал и не отразява публицистичната политика на Darik.bg. Медията не може да подсигурява стандарти като обективност и меродавност за оповестено платено наличие.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР