Правова държава, върховенство на закона, разделение на властите, демокрация -

...
Правова държава, върховенство на закона, разделение на властите, демокрация -
Коментари Харесай

Гешев: Тревожат ме опитите за овладяване на съдебната власт под формите на реформи

" Правова страна, господство на закона, разделяне на управляващите, народна власт - тези думи, за жалост, в България се възприемат като клишета от огромна част от жителите. Те започнаха да се използват не с схващане какво тъкмо значат, а за реализиране на избрани конюнктурни или политически резултати. Това обаче са съществени правила на демокрацията, стълбове на страната ", това сподели основният прокурор Иван Гешев пред студенти и преподаватели в УниБИТ.

" Демокрацията, изключително в страна като България, е извънредно нежна и доста елементарно може да се пропука. Начинът да не загубим това, което считаме за обещано, е всеки ден да се борим и да поддържаме тези демократични правила. Те крепят основата на нашата страна като част от европейското семейство ", продължи Гешев.

" Тревожат ме опитите за преодоляване на правосъдната власт под формите на пропагандирани промени. Като правист виждам закони, които се вършат, не с цел да имат избран резултат в полза на жителите и битката с престъпността, а реализиране на някакви краткосрочни политически цели - преодоляване на прокуратурата, промяна на основен прокурор, ръководител на Върховен касационен съд и на Върховен административен съд ", сподели още основният обвинител на Република България.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР