“Правото на труд трябва да се защитава и уважава. Трудещият

...
“Правото на труд трябва да се защитава и уважава. Трудещият
Коментари Харесай

Крум Зарков: 1 май е ден за протест срещусистема, експлоатираща работниците  

“Правото на труд би трябвало да се пази и почита. Трудещият се е този, който основава богатства – и би трябвало да има достъп до тях. Днес още веднъж съществува система, против която да се стачкува – тази, която продължава да убива работниците; която продължава да ги експлоатира. Срещу система, която разпределя благосъстоянието по този начин, че тези, които управляват капитала се възползват в доста по-голяма степен от икономическия напредък спрямо тези, които го основават. ” С тези думи се обърна националният представител от Българска социалистическа партия Крум Зарков към поданици от Русе, където локалната организация на Българска социалистическа партия поведе митинг-шествие.

Като характерни трудови проблеми на съвремието ни социалистът открои правата на трудещите се отдалечено – правото на отмора, работното време, синдромът на „ прегаряне “. По думите му Народното събрание и синдикатите дружно би трябвало да решат наболели въпроси посредством съответно законодателство и гаранции за спазването му.

“Днес честваме тези, които се трудят с мозъка си и с ръцете си. Днес честваме, само че и би трябвало да помислим по какъв начин продължаваме дружно, с цел да подсигуряваме, че човек ще може да се труди не като плебей, а с цел да бъде свободен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР