Правото на протест не бива да влиза в конфликт с

...
Правото на протест не бива да влиза в конфликт с
Коментари Харесай

Д-р Берон: Не подкрепям протест, който ограничава правата на другите хора

Правото на митинг не трябва да влиза в спор с останалите цивилен права, дадени по Конституция. Това мнение изрази доктор Петър Берон пред Българска национална телевизия.

„ Хората ме питат - за какво не вземам участие в тези митинг, откакто съм взел участие в Града на истината. Тогава те бяха на тротоара и не пречеха на придвижването “, сподели някогашният кандидат-президент.

Той уточни още, че, съгласно член 39 от Конституцията, алинеи 1 и 2, се споделя, че жителите имат право да показват гражданското си неодобрение, само че не могат да лимитират правата на останалите жители.

Припомняме, че в продължение на няколко седмици основни кръстовища в столицата бяха блокирани от палаткови лагери в символ на митинг. Първоначално бе изработен един нападателен опит от полицията, с цел да ги отстрани, след което протестиращите се активизираха и отначало построиха лагерите, само че преди две седмици от Министерство на вътрешните работи постановиха по по-дипломатичен метод решението палатките да бъдат отстранени.

Към днешна дата митингите не престават, въпреки да има дни, в които на площад „ Независимост “ да не се събират изключително доста хора, а в други - десеткихиляди изпълват „ триъгълника на властта “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР