Правото на аборт скоро ще бъде записано в Конституцията на

...
Правото на аборт скоро ще бъде записано в Конституцията на
Коментари Харесай

Франция записва правото на аборт в Конституцията, Ватиканът осъди „правото да се отнема човешки живот“

Правото на аборт скоро ще бъде записано в Конституцията на страната - първият сходен акт в света, който получи голяма социална поддръжка, съобщи Агенция Франс Прес.

Конгресът на двете камари на Народното събрание във Версай се стреми от болшинството от три пети, належащо за смяната, откакто тя преодоля първичната опозиция в дясноориентирания Сенат. Ако това се случи, Франция ще стане единствената страна в света, която ясно пази правото на спиране на бременност в главния си закон.

Ватиканът се опълчи на всяко „ право на лишаване на човешки живот “ в навечерието на историческото гласоподаване в Конгреса.

„ В епохата на всеобщите права на индивида не може да има „ право “ да се лишава човешки живот “, съобщи Папската академия за живота, ватиканският орган, отговарящ за биоетичните въпроси, в изказване в поддръжка на позицията на френските епископи.

„ Папската академия за живота се обръща към всички държавни управления и религиозни обичаи да създадат всичко допустимо, с цел да подсигуряват, че в този стадий от историята отбраната на живота ще се трансформира в безспорен приоритет “, споделя органът.

CEF прикани за „ пост и молитва “ преди гласуването на френския парламент в Конгреса в замъка Версай.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР