Правото на аборт да бъде гарантирано от Европейския съюз в

...
Правото на аборт да бъде гарантирано от Европейския съюз в
Коментари Харесай

Макрон иска гарантирано право на аборт в целия ЕС

Правото на аборт да бъде обезпечено от Европейския съюз в Хартата за главните права. Това изиска френският президент Еманюел Макрон, съобщи Ройтерс.

По думите на Макрон смяната на Хартата на Европейски Съюз, която изисква единогласие, може да се окаже сложна. Въпреки че по-голямата част от Европа е легализирала абортите, някои страни постановат ограничавания на дамите, които желаят да прекратят бременността си.

Днес не е краят на историята, а началото на борбата, означи той. Ние ще водим тази борба на нашия континент, в нашата Европа, където реакционните сили нападат правата на дамите, преди да нападат правата на малцинствата, разясни Макрон.
Заедно с Малта, законите срещу абортите в Полша са измежду най-рестриктивните в Европа. Бременността може да бъде прекъсната единствено при положение на опасност за живота или здравето на майката или при положение на обезчестяване.

Правата на аборт са по-широко признати във Франция, в сравнение с в Съединените щати и доста други страни. Близо 80% от французите поддържат обстоятелството, че абортът е легален.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР