Православният храм Въздвижение на Честния Кръст Господен организира неделно училище

...
Православният храм Въздвижение на Честния Кръст Господен организира неделно училище
Коментари Харесай

Неделно училище се организира в столичния храм Въздвижение на Честния Кръст Господен

Православният храм " Въздвижение на Честния Кръст Господен " провежда неделно учебно заведение за интервала от 17 септември до 30 юни 2024 година, оповестиха от Софийската митрополия.

В програмата са включени тематики, свързани със светите тайнства, иконопочитанието, Символа на вярата, житията на светиите, неделните евангелски четива. Ще се учат църковните празници и обвързваните с тях обичаи, както и песнопения.  Заниманията в неделното учебно заведение ще се водят от Екатерина Дочева, която е бакалавър по богословие, здравна сестра е и е учител по вяра в 139-о Основно учебно заведение " Захарий Круша " в София.

Занятията ще се организират по одобрените от Министерството на образованието и науката (МОН) учебници и образователни пособия по " Религия-християнство-Православие " на Светия синод.

Учебните часове ще са с времетраене от 45 минути и ще са всяка неделя от 11:00 ч., в залата за образование към параклиса " Св. великомъченик Мина " в криптата на храм " Въздвижение на св. Кръст Господен ", в кв. " Лозенец ", на на ул. " Джеймс Баучер ".

Записването на децата може да бъде направено при свещениците на храма.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР