Православният български народ трябва да изпроси с молитви Божията помощ,

...
Православният български народ трябва да изпроси с молитви Божията помощ,
Коментари Харесай

Св. Синод призова българите да се молят Истанбулската конвенция да не бъде приета

Православният български народ би трябвало да изпроси с молебствия Божията помощ, с цел да не бъде призната Истанбулската спогодба. Такова решение е взел през днешния ден Св. синод към Българската православна черква (БПЦ) на изключително съвещание.

За задачата всеки ден във всички храмове и манастири към БПЦ ще се отслужва молебния канон към Св. Богородица, се споделя в известие на уеб страницата на Св. синод. В него се споделя още, че Истанбулската спогодба " би довела до " духовна гибел " на народа ".

В текста се напомня и вчерашния апел на Светия синод към Народното събрание да не ратифицира Истанбулската спогодба с претекст, че тя съдържа ново схващане за индивида, " което отваря необятно вратите към честен разпад, който неизбежно води до психофизическото заличаване на индивида ".

По-рано през днешния ден в изявление за " Нова телевизия " отец Дионисий заплаши с отделяне от църквата премиера Бойко Борисов и целия Министерски съвет, в случай че не изтеглят предлагането си за ратификация на документа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР