Православните християни честват първата неделя от Великия пост - Православна

...
Православните християни честват първата неделя от Великия пост - Православна
Коментари Харесай

Днес отбелязваме Неделя Православна

Православните християни празнуват първата неделя от Великия пост - Православна Неделя. На този ден годишно Светата Църква е открила да се празнува успеха на Православието освен над иконоборческата разкол, само че и над всички други ереси.

В следствие било признато на този ден да се изнасят за поклонение чудотворни икони и свети мощи. След Светата литургия, се извършва специфичен чин, който съдържа специфична молитва за превръщане към православната религия на всички отстъпници и заблудени - моление за одобряване в православната религия на всички правилни рожби на Светата Църква.

Не е инцидентно, че първата неделя на Великия пост е наречена Неделя Православна. Днешният ден увенчава седмица на непрекъснати богослужения, на засилена молитва, на духовно бодърстване. Гръцката дума " ортодоксиа " значи и " вярно величаене ", и " вярно обучение ". Славословието съгласно учението на светите отци е висша степен на молитвата, тъй като разкрива чистата и безкористна наслада на душата от съзерцанието на Господа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР