Православната църква почита днес паметта на Св. пророк Данаил. Името

...
Православната църква почита днес паметта на Св. пророк Данаил. Името
Коментари Харесай

Православната църква почита паметта на Св. пророк Данаил

Православната черква уважава през днешния ден паметта на Св. оракул Данаил. Името Данаил значи “Божи съд ”, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Св. оракул Данаил е обвързван с вавилонския цар Навуходоносор, който сънувал мистериозен сън, който прекалено много го смутил. Но като се събудил, той не запомнил какво тъкмо е сънувал. За да отстрани тежкото усещане, което оставил сън у него, царят повикал при себе си халдейските учени и сънотълкуватели, като им споделил, че желае да схванат какво тъкмо е сънувал и да му разтълкуват смисъла на съня. Никой, несъмнено, не могъл да стори това, тогава царят се разгневил и осъдил на гибел всички вавилонски мъдреци. Застрашен от такава орис, бил и Данаил дружно с други трима – Ананий, Азарий и Мисаил. Пророкът помолил царя да им даде няколко дни пролонгация, надявайки се на Бога, на който се молел да му открие тайната на съня на Царя. Бог чул молитвата на Данаил и тримата му приятели и насън им разкрил всичко, което трябвало да знаят – какъв е бил съня, пропуснат от царя, и какво тъкмо значи. Сънят предсказал рухването на доста царства и началото на безконечното царство, което имало да се открие след дохождането на Иисуса Христа – царството на Христовата истина и берекет. След като Данаил обяснил съновидението на цар Навуходоносор, той – изумен от неговата мъдрост, му поверил една от най-важните длъжности в страната – началството над всички вавилонски мъдреци. По ходатайството на Данаил и неговите приятели получили високи държавни длъжности.

Според националния календар, в деня на оракул свети Данаил, честват всички дами, които скоро са раждали или ще раждат, както и тези, които имат дребни деца.

Месят се питки и още веднъж се раздават, с цел да е плодовита годината.

Днес имен ден честват всички, които носят имената Данаил, Даниел, Даниела, Данко, Анани, Данаила. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР