Православната църква отбелязва Св.Николай Чудотворец. Освен тях празнуват рибарите, банкерите,

...
Православната църква отбелязва Св.Николай Чудотворец. Освен тях празнуват рибарите, банкерите,
Коментари Харесай

Как празнуват Никулден в Бургас?

Православната черква отбелязва " Св.Николай Чудотворец ". Освен тях честват риболовците, банкерите, моряците и търговците. Празник има и Бургас. В най-големия катедрален храм в града " Св.Св.Кирил и Методии " владикът Йоаникий стартира тържествената литургия постветена на най-тачения светец по Черноморието. Вижте повече в директното включване на Веселин Григоров от Бургас.

Владиката Йоаникий дружно с всички бургаски свещеници и игуменът на Поморийският манастир се помоли за здраве и пожела все по този начин Св.Николай да закриля Бургас и България. По традиция в центъра на Бургас през днешния ден дими полевата кухня на военните моряци, които готвят Никулденския рибен курбан. Всички посетители и жители на Бургас ще могат да вкусят от обичайна рибна софра.

С церемониален боен обред пред постройката на Общината ще бъдат издигнати знамената на Европейски Съюз, България и Бургас, а военни моряци отпред на литийно шествие ще занесат до мостика венец в памет на починалите моряци и риболовци.

През целия ден ще има занимания за дребни и огромни, ще се извие и огромно хоро, а вечерта ще бъдат запалени светлините на Коледната елха.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР