Православната църква днес е духовната опора на Русия, Беларус, Украйна

...
Православната църква днес е духовната опора на Русия, Беларус, Украйна
Коментари Харесай

Разрушаването на църковното единство, заради политически цели е катастрофа

Православната черква през днешния ден е духовната опора на Русия, Беларус, Украйна и всички славянски страни и никакво разрушение на църковното единение, в това число с политически цели, не може да бъде целесъобразно и е същинско злополучие. " Днес Православната черква е духовната опора на всички наши приятелски славянски страни. Този популярен подарък на православната религия би трябвало да бъде укрепен ", сподели в неделя Московският и на цяла Русия патриарх Кирил след литургия в Кръстовоздвиженския катедрален манастир Спасо-Ефросиния в Полоцк, Беларус.

Той означи, че всяко разделяне, което унищожава единството на вярващите с Христос и неговата черква, „ осъществено в името на всевъзможни политически, обществени или други човешки цели, е ерес и не може да бъде целесъобразно “. „ Това е същинско злополучие, тъй като лишава човек от най-важното – общуването с Бога “, сподели патриархът.

Той напомни думите на св. Василий Велики, който строго предизвестява за следствията от сходни дейности, като споделя, че отстъпниците от църковното и църковното единение към този момент нямат върху себе си „ благодатта на Светия Дух “, макар че не престават да считат, че са в църквата.

Патриархът обърна внимание и на нуждата от подсилване на православната религия, изключително в сърцата на младежите, които по думите му са „ под мощното въздействие на актуалния информативен поток.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР