Православен параклис бе поставен днес на специална площадка край Хирургическия

...
Православен параклис бе поставен днес на специална площадка край Хирургическия
Коментари Харесай

С кран поставиха параклис пред болницата в Шумен

Православен параклис бе подложен през днешния ден на специфична площадка край Хирургическия блок на МБАЛ-Шумен. Молитвената сграда пристигна с камион от Бургас, а кран я сложи на построения пиедестал. 

Молитвеният дом е с размери 4х2 метра и тежи 14 тона. 
 Параклисът тежи 14 тона dariknews.bg

Слава Богу, реализира се една добра концепция, която повдигната от християни, и ние имахме поради – по този начин както в огромните градове има параклиси към лечебните заведения. Неведнъж тук са правени такива опити, само че заради една или друга причина – не бяха осъществени, сподели архиерейският наместник отец Димитър.
 
 Параклисът тежи 14 тона dariknews.bg

Параклисът ще бъде на лечителя Св. Пантелеймон.
   
Монтаж на параклис пред МБАЛ-Шумен
Публикувахте от в 2 октомври 2017 година
Предназначен е най-много за пациентите в болничното заведение и за техни близки. Хората започваме да обръщаме взор към небето най-много когато пострадаме от разнообразни немощи, заболявания, компликации в живота, уточни отец Димитър и добави, че с изключение на помощта на лекарите, те се нуждаят и от помощ свише.
 
 Параклисът тежи 14 тона dariknews.bg

Искрено се надявам, че тези, които търсят Бога и помощ от него, ще имат тази опция да се отбиват там и да кажат това, което е на сърцето и устните им – тази молитва Бог да оказва помощ във всяко едно отношение – и за телесното, и за душевното здраве, сподели още свещеникът. 
 
Предстои митрополит Йоан да дефинира по кое време да бъде осветлен параклиса и той да стартира да действа. Молитвеният дом ще бъде присъединен към храм " Свето Вознесение Господне ".
 
 Параклисът тежи 14 тона dariknews.bg

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР