Православен благотворителен базар събира средства за изграждане на паметник на

...
Православен благотворителен базар събира средства за изграждане на паметник на
Коментари Харесай

Нов паметник на Левски б Бургас: Как се събират 470 000 лв.?

Православен благотворителен базар събира средства за създаване на монумент на Васил Левски в Бургас. Това се случва две седмици преди Великден.

Мястото за построяването на новия монумент е към фонтана пред общината или на неговото място.

 България уважи паметта на Апостола (ОБЗОР) България 2 мин. България уважи паметта на Апостола (ОБЗОР)  151 година от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски: Отбелязваме годишнината с възпоменателни събития България 2 мин. 151 година от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски: Отбелязваме годишнината с възпоменателни събития  Поклон пред Апостола: 151 години от гибелта на Васил Левски България 2 мин. Поклон пред Апостола: 151 години от гибелта на Васил Левски  България уважи паметта на Апостола (ОБЗОР) България 2 мин. България уважи паметта на Апостола (ОБЗОР)  151 година от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски: Отбелязваме годишнината с възпоменателни събития България 2 мин. 151 година от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски: Отбелязваме годишнината с възпоменателни събития  Поклон пред Апостола: 151 години от гибелта на Васил Левски България 2 мин. Поклон пред Апостола: 151 години от гибелта на Васил Левски

Снимка: bTV

А парите за него се събират посредством продажбата на осветени икони и православна литература.

„ Идеята породи преди две години - на 18 февруари бях на работа и се пробвах да убедя сътрудниците да се включим в обичайния поход в чест на Апостола . Тогава един сътрудник ме попита: „ Заслужава ли той да има толкоз дребен монумент “ и ми отхвърли. Тогава се замислих и ме осени концепцията, че Васил Левски би трябвало да има нов монумент. Знаех даже по какъв начин ще наподобява “, сподели Тодор Тодоров.

„ На този площад се правят всички публични събития. Не мисля, че бюстът на Апостола, който е ситуиран в Морската градина, кореспондира на величието и делото на Васил Левски. Затова желаеме да създадем този паметник – да оставим нещо в завещание и да притеглим повече хора да идват в Бургас освен през лятото “, изясни Велина Димитрова.

Снимка: bTV

Тя разясни, че към този момент е определен ваятел – това е Радостин Дамасков, който е изработил и паметника на Коджакафалията, на Петя Дубарова, както и компаса на ул. „ Александровска “ в Бургас.

Около 470 000 лева е сумата за построяването на новия монумент. Срещаме поддръжка в събирането на тази сума, само че по-скоро от елементарните хора като нас. Големите компании мълчат. Изпратихме им мейли, само че не получихме противоположна връзка “, сподели още Тодор Тодоров.

Велина Димитрова призна, че с благотворителни базари сумата ще бъде събрана мъчно, само че се надява концепцията да увлече от ден на ден хора. Тя прикани също по този начин огромните компании да се включат, като акцентира, че сметката е „ напълно дарителска и е изцяло транспарантна “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР