Правосъдният министър Цецка Цачева обяви, че ще си помисли дали

...
Правосъдният министър Цецка Цачева обяви, че ще си помисли дали
Коментари Харесай

Цачева може и да награди чистачката, гонила избягалите затворници

Правосъдният министър Цецка Цачева разгласи, че ще си намерения дали да награди чистачката, която е гонила избягалите пандизчии. 

" По този въпрос ще помисля след празниците ", отговори тя на въпрос дали ще награди чистачката. 

По-рано през днешния ден и вътрешният министър Валентин Радев разяснява и информацията, че единствено чистачка от пандиза е пробвала да спре бегълците. Пред Нова телевизия той съобщи:

" Не е по този начин с тази чистачка. Всички по този начин го казвате. Има и един обществен служащ. Той е чиновник на пандиза и се е затичал след тях, бягал е по левия тротоар. Той стреля по него Пелов, индивидът се е скрил зад дърво. Чистачката не е осъзнавала какво се случва. Жената е желала да види и тя, тъй като не е повярвала какво се случва. Повече от това не са могли да създадат, тъй като извън е цялостно с коли. "

Днес в Народното събрание Радев разкри, че към този момент Министерство на вътрешните работи има над 100 сигнала за избягалите пандизчии, само че към 30 от тях е по-вероятно да са достоверни. 

Той призна, че полицията разпитва сина на един от избягалите пандизчии, каквато информация се появи през вчерашния ден. Министърът обаче добави, че  " засега  той не оказва помощ доста ". Радев за следващ път акцентира, че пандизчиите са рискови и доста опитни. " Те не са инцидентни ", добави той. 

Той изясни, че полицията търси всички, които са свързани с бягството. 

Министърът отхвърли да даде повече информация и акцентира, че в случай че каже още детайлности - може да се попречи на следствието. Той отново прикани жителите, в случай че имат информация, да алармират в най-близкия полицейски сектор или телелефон 112.

Цачева пък разкри, че цялото бягство е станало за минута и половина. По думите й пандизчиите първо се въоръжили, а по-късно отишли да получат колета, които били поискали. Последният колет за Пелов е бил тетрис, а за Колев бързовар. Бягството станало директно по-късно. Двата избягали през основния вход на пандиза – служителят на пункта е бил въоръжен, той тръгнал против тях, те го повалили.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР