Правосъдният министър Надежда Йорданова определи като опит за спиране на

...
Правосъдният министър Надежда Йорданова определи като опит за спиране на
Коментари Харесай

Надежда Йорданова съзря опит да се спре съдебната реформа

Правосъдният министър Надежда Йорданова дефинира като опит за прекъсване на правосъдната промяна сигнала на основния прокурор до Конституционния съд поради закриването на профилираното правораздаване, оповестява Нова телевизия.

Йорданова съобщи, че не е склонна за прегласуване на текстовете от Закона за правосъдната власт (ЗСВ), каквото искане имаше от Гражданския съвет (ГС) на Висшия правосъден съвет (ВСС) предходната седмица. Горско стопанство изиска още три месеца отсрочване на цялостното закриване на спецправосъдието, с цел да бъде изгладен казусът със специфичните разследващи средства.

По думите й сега единствено се подвига звук, а не се работи по осъществяването на закона.

Йорданова съобщи, че има разнообразни вероятни сюжети за процедурата по отстраняването на основния прокурор. Това са събиране на нови доказателства и желае прекъсване на произнасянето всъщност. Въпреки всичко чакам и имам вяра, че ще обсъдим всъщност показаните учредения и Висш съдебен съвет ще се произнесе по тях, уточни правосъдният министър.

Тя настоя оптимално бързо Народното събрание да стартира работа по желание на нови членове на Висш съдебен съвет и съдии в Конституционния съд , тъй като другояче може да се стигне до сюжет двете институции да бъдат блокирани поради непопълнени квоти.

Припомняме, че на 14 април депутатите гласоподаваха на второ четене измененията в Закон за съдебната власт и. Главният прокурор Иван Гешев пък поради гласуваните промени.
 Надежда Йорданова вижда опозиция в закриването на спецправосъдието
Надежда Йорданова вижда опозиция в закриването на спецправосъдието

Тя беше изслушана в отрасловата парламентарна комисия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР