Правосъдният министър Надежда Йорданова е поканена да се яви в

...
Правосъдният министър Надежда Йорданова е поканена да се яви в
Коментари Харесай

Цацаров привика правосъдния министър заради Иван Гешев

Правосъдният министър Надежда Йорданова е поканена да се яви в Антикорупционната комисия, ръководена от Сотир Цацаров , който предходната седмица бе освободен от Народното събрание като ръководител на КПКОНПИ. Причината - инспекцията, стартирана от комисията против основния прокурор Иван Гешев по сигнали на Йорданова, оповестиха от комисията през днешния ден.

Припомняме, че на 31 януари КПКОНПИ, която до 1 март ще се управлява от Цацаров, се самосезира по изказвания на Йорданова, че при нея са постъпили доста сигнали за съответни нарушавания на Гешев. Комисията тогава изиска копия от сигналите против основния прокурор. Те обаче досега не са изпратени от Министерството на правораздаването, твърди настояват от там. Затова " до министър Йорданова е изпратена покана за явяване на следващия ден за изясняване на обстоятелствата по направените от нея изказвания в медиите ".
Правосъдният министър: Промяната в статута на основния прокурор е закъсняла промяна
Правосъдният министър Надежда Йорданова разяснява, че една от най-важните и извънредно закъснели промени е обвързвана с смяната в ста...
Прочети повече
Припомняме, че тъкмо на следващия ден (8 февруари) Конституционният съд ще се произнесе по въпроса може ли правосъдният министър да желае от Висшия правосъден съвет предварителното преустановяване на мандата на основния прокурор.

Очаквайте детайлности!

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР