Правосъдният министър може да поиска отстраняването на градския прокурор на

...
Правосъдният министър може да поиска отстраняването на градския прокурор на
Коментари Харесай

Доц. Киселова: Правосъдният министър може да поиска отстраняването на градския прокурор на София

Правосъдният министър може да изиска отстраняването на градския прокурор на София. Това разгласи преподавателят по конституционно право доцент Наталия Киселова по Дарик радио. Според нея административният началник на СГП Илиана Кирилова е употребила добре звучащи, само че неправилни причини в отхвърли си да се яви пред депутатите от комисията " Нотариуса ".

По отношение на така наречен следствена загадка, няма подобен аспект, тъй като наблюдаващия прокурор е разрешил да се изнесат данни пред медиите. Значи за медиите може, а за народните представители не може? Освен това под благовидното изречение, че има разделяне на управляващите, административният началник на СГП заплаши депутатите, тъй като им сподели, че там се проверяват закононарушения против лица с имунитет ", разяснява доцент Киселова.

По думите ѝ има парламентарен текст, който разрешава на министъра на правораздаването да изиска от Висшия прокурорски съвет отстраняването на административния началник на Софийската градска прокуратура.

" Инспекторатът към Висш съдебен съвет също е много въздържан откогато излизат данни за приходи, които не им се следват от служба на избрани магистрати. Формалните инспекции за заявления са оскъдни спрямо пълномощията, които имат инспекторите. Ако те не го създадат, недоволството ще пораства и ще пристигна коренен миг в който никой няма да пита " Вие от кои бяхте? ", акцентира доцент Наталия Киселова.

Според нея в последните месеци в българската правосъдна система липсва чувството за правдивост.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР