Правосъдният министър Данаил Кирилов ми предложи да бъда неговият кандидат,

...
Правосъдният министър Данаил Кирилов ми предложи да бъда неговият кандидат,
Коментари Харесай

Антон Станков: Данаил Кирилов ми предложи да бъда неговият кандидат за главен прокурор

Правосъдният министър Данаил Кирилов ми предложи да бъда неговият претендент, който да се изправи против Гешев. Това ме шокира, съгласих се, само че той ми сподели, че не съм утвърден. Това съобщи някогашният министър на правораздаването Антон Станков в " Офанзива " по Nova News.

" В момента правосъдната власт и страната имат потребност от непоклатимост. Не мисля, че Сарафов е подобаващ да размени Гешев, тъй като той беше острие на офанзивата против някогашния основен прокурор. Той несъмнено може да бъде упрекнат във връзки с политици, доста повече в сравнение с Гешев. От него може да чакаме единствено дейности в противоположен на тези на Гешев смисъл. Добрата вест е, че към този момент няма задкулисие, стана ясно кой с кого играе и какво цели ", съобщи той. 

По думите му решението да се избере и.д. основен прокурор от Пленума на Висш съдебен съвет, а не от прокурорската гилдия, не е вярно. " Как се назначава основен прокурор е записано в Конституцията. Не е ли редно да има и декрет на президента за назначение на и.ф. на основен прокурор? Прокуратурата постоянно ще има политически функционалности, това не е въпрос на партийност, а на политика. Корупцията е причина за изостряне на връзките, има я в правосъдната и в изпълнителната власт ", счита Станков. 

Според него е допустимо на Сарафов да бъде препоръчан за дисциплинарно уволенение поради изявленията си, че има " гешевчета ". " Много деликатно би трябвало да се преценят дейностите на министъра в правосъдната власт. Трябва да се търсят правда и баланс. Постът на Сарафов в Национална следствена служба може да докара до това да загуби качеството си на прокурор. Няма закон, който да урежда откакто си изгубил качеството си на основен прокурор, по какъв начин да бъдеш разследван. СГП съгласно мен би трябвало да преглежда проблема на Гешев, тъй като е магистрат ", разяснява той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР