Правосъдният министър Атанас Славов ще обжалва пред Върховния административен съд

...
Правосъдният министър Атанас Славов ще обжалва пред Върховния административен съд
Коментари Харесай

Славов ще обжалва пред ВАС избора на Сарафов за временно и.ф. главен прокурор

Правосъдният министър Атанас Славов ще апелира пред Върховния административен съд съобразността на избора на Борислав Сарафов за краткотрайно изпълняващ функционалностите на основен прокурор от Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет. Славов разяснява още, че е преждевременно да се задейства процедура за избор на нов основен прокурор, преди да е ясно ще има ли конституционни промени, както и дали Конституционния съд ще допусне за разглеждане настояването на Иван Гешев да се обяват за противоконституционни последните промени в Закона за правосъдната власт.

Процедурата за избор на Борислав Сарафов за изпълняващ длъжността основен прокурор повдига въпроси и разнопосочни отзиви във Висшия правосъден съвет, сподели правосъдния министът Атанас Славов и посочи, че ще изиска мнение от способния съд. Той сподели още, че липсва доверие в сегашния състав на Висш съдебен съвет, който е с изминал мандат.

Стартилата процедура за избор на нов основен прокурор може да бъде спряна и в случай че Конституционния съд допусне за разглеждане настояването на Иван Гешев да бъдат оповестени за противоконституционни измененията в Закона за правосъдната власт, свързани с разпоредбите за избор на основен прокурор.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР