Правосъдният министър Атанас Славов проведе среща с депутата от ДПС

...
Правосъдният министър Атанас Славов проведе среща с депутата от ДПС
Коментари Харесай

Обсъжда се премахването на фигурата “главен прокурор”

Правосъдният министър Атанас Славов организира среща с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски в Народното събрание. Темата на диалога е била конституционната промяна. Не стана ясно по чия самодейност е била срещата, само че след нея от Движение за права и свободи оповестиха, че поддържат отпадането на фигурата на основния прокурор.

От своя страна правосъдният министър Атанас Славов съобщи, че беседва с всички политически партии, главно за нуждата от конституционни промени. По думите му в този развой би трябвало да вземат участие всички.

Припомняме, че се очакваше се към 20 часа през днешния ден основният прокурор Иван Гешев да направи послание към нацията. Според “Сега ” обаче Гешев е решил да отсрочи декларираното от него самия единствено преди няколко часа изказване по Българска национална телевизия.

" Сега " цитира свои източници от прокуратурата. Главният прокурор има право на това послание по Закона за радиото и малкия екран. Той разгласи, че ще го направи, откакто стана ясно, че разглеждането на настояването за уволнението му от Висшия правосъден съвет ще продължи в понеделник, 12 юни. Точно по тази причина и поръчката на основния прокурор прозвуча като закана за някакви разкрития.

След това, наподобява, е размислил. Според източниците на " Сега " повода е 14-часовото съвещание на съвета през вчерашния ден, както и идното пътешестване на Гешев в Брюксел, където е поканен на чуване от евродепутати.

Очаква се основният прокурор да направи обръщението си идната седмица, евентуално в четвъртък. До сряда, в това число, той ще е в Брюксел.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР