Правосъдните органи в Испания допуснаха един от най-големите гафове, след

...
Правосъдните органи в Испания допуснаха един от най-големите гафове, след
Коментари Харесай

Испания хвана, а след това по погрешка освободи най-издирвания наркобарон в Европа

Правосъдните органи в Испания позволиха един от най-големите гафове, откакто по простъпка освободиха холандски наркобарон милиардер.

Карим Буяхричан, за който се твърди, че е един от водачите на „ Мокро Мафия “, беше задържан в Марбея, Испания, през януари след петгодишно следствие за пране на пари, предава Би Би Си.

Настъпва бюрократично комплициране, откакто Нидерландия насочва искане за екстрадицията му. По простъпка Буяхричан е освободен, след което изчезва безследно. Испанските управляващи имат вяра, че наркобаронът ще бъде открит, само че той е в неопределеност към този момент 24 дни.

 „ Днес чухме гласа ти за първи път от 201 дни “: „ Хамас “ пусна фрагменти на пленник с отрязана ръка Светът 3 мин. „ Днес чухме гласа ти за първи път от 201 дни “: „ Хамас “ пусна фрагменти на пленник с отрязана ръка  Наркобарон си направи пластични интервенции на лицето, с цел да замязя на кореец (СНИМКА) Светът 2 мин. Наркобарон си направи пластични интервенции на лицето, с цел да замязя на кореец (СНИМКА)  Синът на скандалния наркобарон Ел Чапо е екстрадиран в Съединени американски щати Светът 1 мин. Синът на скандалния наркобарон Ел Чапо е екстрадиран в Съединени американски щати  „ Днес чухме гласа ти за първи път от 201 дни “: „ Хамас “ пусна фрагменти на пленник с отрязана ръка Светът 3 мин. „ Днес чухме гласа ти за първи път от 201 дни “: „ Хамас “ пусна фрагменти на пленник с отрязана ръка  Наркобарон си направи пластични интервенции на лицето, с цел да замязя на кореец (СНИМКА) Светът 2 мин. Наркобарон си направи пластични интервенции на лицето, с цел да замязя на кореец (СНИМКА)  Синът на скандалния наркобарон Ел Чапо е екстрадиран в Съединени американски щати Светът 1 мин. Синът на скандалния наркобарон Ел Чапо е екстрадиран в Съединени американски щати

„ Мокро Мафия “ ръководи няколко от най-големите картели за кокаин в Европа. Смята се, че групата е внесла опиати от Южна Америка в Европейски Съюз за милиарди евро през последните 15 години.

Твърди се, че употребяват големите пристанища в Амстердам и Ротердам, с цел да внасят кокаин и да го популяризират из континента, като в същото време управляват интервенции за пране на пари в Европа, Близкия изток и Мароко.

46-годишният мъж беше един от най-издирваните нарушители в Европа и беше преследван от Интерпол най-малко от пет години. Смята се, че неговият брат Самир е основал на един от клоновете на „ Мокро Мафия “, преди да бъде убит през 2014 година Буяхричан наследява клона на брат си, а карцерът му тази година успокои битката за власт сред конкуриращи се фракции на незаконната организация.

След като научава за задържането му Нидерландия изпраща искане за екстрадицията му. Това в началото е утвърдено от народен съд в Мадрид, само че локалния съд в Малага, където наркобаронът е арестуван, упорства той да бъде съден в Испания.

На 22 февруари съдът в Малага приема тъжба, подадена от юристите на Буяхричан, и подрежда той да бъде освободен под гаранция от 50 хиляди евро, до момента в който чака екстрадицията си.

Според съдиите е имало възможност мъжът да избяга, само че вземат решение, че като му вземат паспорта и като го задължат да се записва в съда на всеки 15 дни това ще бъде задоволителна мярка. Буяхричан спазвал това решение и се явявал постоянно до 1 април, след което липсващ .

Испанското министерство на правораздаването отхвърли да разяснява бюрократичното комплициране, а от офиса на основния прокурор на Нидерландия обясниха, че не им е известно за какво Буяхричан е бил пуснат от ареста под гаранция.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР