Правосъдие за всеки организира протестен Марш за право и свобода

...
Правосъдие за всеки организира протестен Марш за право и свобода
Коментари Харесай

Ще се проведе Марш за право и свобода срещу Иван Гешев

" Правосъдие за всеки " провежда протестен " Марш за право и независимост " в навечерието на чуването и гласуването на кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор. Шествието ще е под наслов " Светлината пробива мрака " и ще тръгне от Съдебната палата в София от 18 часа. След това ще премине през площад " Независимост " и ще приключи пред Народното събрание.

Организаторите на демонстрацията ще се съберат и пред постройката на Висшия правосъден съвет в четвъртък, до момента в който членовете на съвета изслушват концепцията на Иван Гешев.

" Предстои решителният ден - денят на истината или денят на позора, денят, в който ще се дефинира бъдещето ни като страна за дълъг интервал от време. И не толкоз, тъй като това е денят на избора на нов основен прокурор, а най-много тъй като това е денят, в който ще стане ясно дали правосъдната власт ще може да се откачи от примката на мафията и олигархията, дали ще живеем в правова и демократична страна или в сходство на полицейска тирания, облечена в обслужващи червени тоги! “, се споделя в позицията на " Правосъдие за всеки ".

Според организацията „ една роба би трябвало да остане незасегната от тази срамна процедура с единствения претендент и това е съдийската “.

“Ако позволим да завладяват съда и да овладеят изцяло прокуратурата, то заличаваме всичките си очаквания, фантазии и проекти за по-добър живот и европейско бъдеще, като вършим безнадеждни най-малко три генерации - нашето, това на децата и това на внуците ни ", добавя " Правосъдие за всеки ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР