Правосъдие в бъдещето - прокурори и ученици говорят за право

...
Правосъдие в бъдещето - прокурори и ученици говорят за право
Коментари Харесай

Гешев: Прокуратурата не може да реши всички проблеми на хората

" Правосъдие в бъдещето - прокурори и възпитаници приказват за право " започва на 5 октомври по самодейност на Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите.

Главният прокурор Иван Гешев взе присъединяване в първата среща с възпитаници от Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване в Плевен. В своето изявление пред тях той акцентира, че за просперитета на едно общество е належащо повишение на правната му просвета, с цел да бъдат възпитани поколенията в съблюдаване на разпоредбите. По думите му " с изключение на надзор сред управляващите, би трябвало да е налице и дейно взаимоотношение посред им., оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата.

" Разбирането, че прокуратурата може да реши всички проблеми на хората, е погрешно ", безапелационен бе той.

В рамките на срещата Гешев отговори на въпроси, заложени му от учениците. Сред тях беше дали поддържа смъртното наказване.

" Почти в никакъв случай обаче смъртната присъда и прекомерно високите санкции не са панацея в битката с престъпността. Трябва да има баланс при наказванията. В работата като прокурор и следовател не трябва изцяло да игнорираш болежка на потърпевшия, само че би трябвало да се стремиш да се дистанцираш задоволително, с цел да останеш неутрален в преценката си ", отговори им той.

Друга дискутирана тематика бе какво се случи с делото за КТБ.

" В случая КТБ проличават всички дефекти на българската правосъдна система. Всички залагаха на това, че делото не може да влезе в съда в този размер на събрани материали по него. То влезе в правосъдна фаза в границите на 2 години и половина. Изискванията на българския Национално-процесуален кодекс са толкоз неуместни, че обвинителният акт беше 11 000 страници. Според тогавашното законодателство обвинителният акт трябваше да бъде прочетен в правосъдно съвещание. 6 - 7 месеца прокурорите от цялата Специализирана прокуратура се редуваха да четат на глас и стигнаха до средата ", заключи Гешев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР