Правораздавателната система не взима нещата в свои ръце, ще съм

...
Правораздавателната система не взима нещата в свои ръце, ще съм
Коментари Харесай

Бащата на убитата Яна иска друго за Чеци

" Правораздавателната система не взима нещата в свои ръце, ще съм заставен аз да ги взема и аз да раздам присъдата. Моят живот е на финала и мисля да го направя. Ако в действителност той бъде пуснат ще го намеря и ще го пратя където му е мястото и аз ще заема неговото място ", разяснява пред БТВ Явор Кръстев, бащата на убитата Яна Кръстева след решението на съда да даде дефинитивно 20 години на приетия за отговорен Николай Русинов-Чеци.

Кръстев се възмущава от присъдата и не схваща за какво съдът не признава, че Яна е убита по изключително нечовечен метод. " Защо съдът се показва с претекст, че той е килърът, само че гибелта не е настъпила по изключително нечовечен метод. Двама патолози дадоха показания, че мъката на детето ми е била към 20 минути ", добави той.

Бащата пита дали, в случай че Яна е била дете на магистрат присъдата е щяла да бъде същата.

Явор Кръстев смята, че би трябвало да се промени Наказателния кодекс и да се върне смъртната присъда и доживотния затвор без право на подмяна. " Ние тарантулваме убийците на децата ни и по тази причина желая, освен аз, само че и другите мои сътрудници по орис, за промени на Наказателно-процесуален кодекс за връщане на смъртната присъда и пожизнен затвор без подмяна. Да не не помнят правораздавателните, че и те имат деца. На всеки може да се случи ", добави той.

Кръстев изясни, че в Унгария е имало спад на тежките закононарушения след предлагането да се върне смъртното наказване при изключително тежки условия. За него обективна присъда е единствено " око за око, зъб за зъб. "

" Освен да си носим тъгата какво да създадем още. Времето лекува някои неща - това не. Натрупва се. Грохнали сме и двамата, вървим като сомнамбули. Всичко ни е на погрешно като знаем, че детето ни е подземен ", разяснява бащата на Яна.

" Не ми е ясно за какво апелативните и Върховен касационен съд не признават заключението на патоанатомите. Искам някой да ми каже какво да върша аз когато съдът ме принуждава да взема правораздаването в свои ръце. Добра, неприятна одобрявам си страната. Но съм отчаян от правораздавателните органи ", добави Кръстев.

" Благодаря ви, че толерирате и остатъците от жертвите да търсят правораздаване със лични средства, т.е. да убиват килъра. Осем години шиканиране, играене с тъгата на околните, харчене на пари и време за същото несъответстващо решение. Гавра с мъртвите, живите, с цялото общество, с институциите, с Върховен касационен съд. Видях го, чух го с ушите си по какъв начин се държа той с вас, килърът. Благодаря ви за толерирането на всичко това. Не толерирайте войната с сходни несъответстващи решения. Възпитавате общество на убийци ", написа в писмо сестрата на Яна, Даниела адресирано до Върховен касационен съд, ръководителят на съда Капка Костова и членовете.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР