Правомощията на заместник-омбудсмана Елена Чернева – Маркова са прекратени, считано

...
Правомощията на заместник-омбудсмана Елена Чернева – Маркова са прекратени, считано
Коментари Харесай

Зам.-омбудсманът Елена Чернева-Маркова подаде оставка

Правомощията на заместник-омбудсмана Елена Чернева – Маркова са прекъснати, считано от през днешния ден 27 март, по отношение на подадена от нея оставка.

Това разгласи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, който показа писмо от омбудсмана Диaна Ковачева, с което тя уведомява Народното събрание за подадената от Чернева оставка и визираните в заявката ѝ персонални претекстове.

Съгласно Закона за омбудсмана Народното събрание приключва предварително пълномощията при подадена оставка, не се приема решение, а оставката се афишира пред Народното събрание, уточни Желязков.

Георги Свиленски, заместник-председател на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “, попита ръководителя на Народното събрание дали тази оставка има връзка с бъдещи служебни министър председатели в страната и има ли той такава информация.

Свиленски засяга последните промени в Конституцията, съгласно които за длъжностен министър председател може да бъде определен както омбудсманът, по този начин и заместникът му.

Росен Желязков отговори, че е срещнал Народното събрание с уведомлението на госпожа Чернева, като е изчел буквално подадената от нея оставка.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР