Правомощията на президента се свеждат до това с указ да

...
Правомощията на президента се свеждат до това с указ да
Коментари Харесай

Николаев към Дариткова: Може би ако си говорите сама, без журналистически въпроси, ще ви е по-лесно

Правомощията на президента се свеждат до това с декрет да дефинира датата на изборите. Правомощията на представителите на политическите партии в Народното събрание са да разискват и променят Изборния кодекс. Обсъждахме го през октомври, 2020 година – тогава нямаше такива оферти. Това съобщи водачът на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова в коментар по отношение на концепцията да има онлайн видеонаблюдение на броенето на бюлетините.
Задължение на всички нас е да обясняваме за какво не може да има операции на изборите, акцентира Дариткова, откакто имаше къс устен конфликт в ефир с водещия на утринния блок на Нова телевизия Виктор Николаев за какво бива прекъсвана, до момента в който изяснява.
 Българска социалистическа партия и Радев оповестиха, че не водят война и показаха по какъв начин ще се борят за почтени избори (ВИДЕО) Българска социалистическа партия и Радев оповестиха, че не водят война и показаха по какъв начин ще се борят за почтени избори (ВИДЕО)
Българска социалистическа партия и президентът Румен Радев започнаха изборните съвещания с пояснение, че не водят война. И си размениха взаимни уверения в доброна...
„ Да ви зададем въпрос ”, попита колежката на Николаев – Лора Инджова. А Николаев попита още веднъж за какво няма опция да се уреди законово онлайн видеонаблюдение там, където е допустимо и механически. „ Имам безпокойство, че изпадате в елементи, които нямат отношение към идните избори. Проблемът е, че изборите се организират в обстановка на изключителна епидемиологична конюнктура ”, отвърна Дариткова, съгласно която ръководещите са решили тъкмо това, а всевъзможни други оферти, изключително от извънпарламентарната съпротива, може да се гледат когато тази съпротива стане част от Народното събрание.
Припомняме, че някогашната дясна ръка на Бойко Борисов – Цветан Цветанов, който направи лична партия (Републиканци за България), изрази опасения пред президента Румен Радев за честността на вота с думите, че го.
Според Дариткова, тези оферти „ основават напрежение у експертите ”. Никой от специалистите не може да подсигурява честността на вота по пощата, сподели тя, уточнявайки, че не може да се подсигурява сигурността на вота и посредством електронно гласоподаване. Как електронното гласоподаване може да е безвредно –! Материалът е писан по времето, когато Народното събрание одобри пътна карта за електронно гласоподаване, т.е. преди към този момент над 5 години!
На този стадий имаме решение на Национална конференция на ГЕРБ да не се коалираме с Българска социалистическа партия, безапелационна беше Дариткова. На въпрос има ли такова решение и за Движение за права и свободи, отговорът беше, че такова съответно решение ГЕРБ няма. Тя изясни, че ГЕРБ постоянно е желала да има единение в програмата с предстоящ коалицонен сътрудник и с годините партията е потвърдил принципността си в това отношение.
 ГЕРБ към Радев: Вижте Съединени американски щати, не внушавайте, че изборите ще бъдат манипулирани ГЕРБ към Радев: Вижте Съединени американски щати, не внушавайте, че изборите ще бъдат манипулирани
Днес (12 януари) президентът Румен Радев организира съвещания за идните избори с парламентарно показаните партии. Първи при д...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР