Правомощията на президента се свеждат до това да определи с

...
Правомощията на президента се свеждат до това да определи с
Коментари Харесай

Дариткова категорична: Няма да променяме ИК, не правим безпринципни коалиции

Правомощията на президента се свеждат до това да дефинира с декрет датата на изборите. В пълномощията на законодателите е да внася промени в Изборния кодекс. Това съобщи в ефира на Нова телевизия Даниела Дариткова  Даниела Дариткова Д-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 година е, ръководител на Политическа партия ГЕРБ в Народно събрание, след консултациите с президента през вчерашния ден.

"Ангажимент е да обясняваме настоящото законодателство и за какво едно деяние, като заснемана на броенето на бюлетините, не може да бъде осъществено. Всички подозрения за честността на изборите могат да бъдат отнесени към органите на правосъдната власт ", сподели още тя.

Два месеца преди избори не е добре да се трансформира изборното законодателство. Що се отнася до гласуването по пощата, тя съобщи, че са се съветвали със експерти и те са били безапелационни, че не може да се подсигурява честността на вота. Същото важи и за електронното гласоподаване. Но въведохме машинното и върнахме опцията да се гласоподава и с хартиена бюлетина, сподели още ръководителят на Политическа партия ГЕРБ в Народно събрание.

"Ние не вършим безпринципни съглашателства. Имаме стратегия, желаеме да забележим волята на българите подобен каквато е и тогава ще вземем решение. Ние нямаме политически врагове, а съперници. Имаме решение на Национална конференция на Политическа партия ГЕРБ да не се коалираме с Българска социалистическа партия. Нямаме такова за Движение за права и свободи, само че обединенията, които вършим се основават на обща стратегия и носим отговорност за решенията си. Показали сме това. В този Парламент сме търсили поддръжката в Движение за права и свободи ", обясни още Даниела Дариткова  Даниела Дариткова Д-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 година е.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР