Правомощията на МВР се свеждат до опазване на обществения ред,

...
Правомощията на МВР се свеждат до опазване на обществения ред,
Коментари Харесай

Демерджиев: Корпоративният вот е водещ спрямо този на предаване пари на ръка

Правомощията на Министерство на вътрешните работи се свеждат до запазване на публичния ред, защита на машините за гласоподаване и материалите, които се транспортират до всяка една РИК и оттова до СИК-овете. Силите са готови, няма никакви терзания във връзка с изборния развой. Това съобщи по Българска национална телевизия вътрешният министър Иван Демерджиев.

" Новото тази година е, че доста интензивно ни подкрепя Министерството на защитата при запазване на границата. Можем да включим обилни сили на жандармерията, считано от през днешния ден и те ще стартират интензивни полицейски интервенции на територията на цялата страна - превантивни, ориентирани към изборния ден ", изясни Иван Демерджиев, длъжностен вицепремиер и министър на вътрешните работи.

По думите му, Министерство на вътрешните работи не работи като наказателен орган, а си прави работата. Този път има доста повече оперативна работа с престъпния контингент, който взе участие в изборите. Засили се в пъти тази работа и резултатите са на разположение, уточни Демерджиев и добави:

" Всеки, който е хванат в България по формулировка споделя, че е репресиран. За положително или за неприятно, някои от арестуваните са членове на политически партии ".

Според вътрешния министър, извънредно изобретателни са хората, които се пробват да манипулират настройката на гласоподавателите.

" Корпоративният избор е водещ по отношение на този на чистото предаване на пари от ръка в ръка. Очевидно засиленото полицейско наличие възпира този развой по непосредствено предаване на пари и се търсят способи да бъде заобиколен или заплащането да бъде отсрочено във времето или пък да няма непосредствено заплащане, а да има обещания за нещо друго или друго. Активни са някои общински управи по места, дейни са някои притежатели на огромни търговски сдружения, които имат хиляди чиновници - по този начин, че всички тези процеси ние ги следим ", изясни министър Демерджиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР