Право на отговор от страна на представителството на Dacia в

...
Право на отговор от страна на представителството на Dacia в
Коментари Харесай

Позиция на Dacia България относно казуса с пловдивчанина, който катастрофира с новия си автомобил

Право на отговор от страна на представителството на Dacia в България по отношение на материала ни .

Oфициалният представител на Dacia в България желае да обърне внимание на следните обстоятелства:

- Цитираният автомобил е постъпил в формален сервиз от нашата мрежа след претърпяно ПТП. В тази връзка тематиката " гаранция “ няма касателство в този случай.

- Сроковете за отремонтиране на автомобил в резултат на ПТП, без значение от неговата възраст и гаранция, са по-дълги от гаранционните, защото са намесени повече от две страни. Основна роля в тези случаи играе застрахователната компания, която би трябвало да утвърди всички елементи, подлежащи на замяна. Броят на огледите и периодите, в които се правят, са решение на самостоятелната застрахователна компания, която клиентът е избрал. След окончателното утвърждение на частите от застрахователя се пристъпва към тяхната поръчка от страна на сервиза.

- Заместващ автомобил се дава безплатно само при гаранционен ремонт. Тъй като цитираният случай е в резултат на ПТП, същият е препоръчан против възнаграждение. За това клиентът е осведомен при закупуване на автомобила чрез гаранционните условия за даване на подвижност.

- Официалният представител на Dacia в България няма касателство и във връзка с фактологични неточности в талона за регистрация на автомобила. За това дават отговор държавните способени органи.

- Не съществува правна и морална причина гаранцията на даден автомобил да се удължава поради ремонт в резултат на ПТП. Двете изброени нямат логическа връзка.

С оглед на изложеното формалният представител на Dacia в България смята, че описанoто в публикацията няма връзка с изискванията на гаранция на колите Dacia, не цитират способените органи, виновни за проблемите, както и законовите рамки, използвани за проблема.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР