Право на опозицията е да иска вот на недоверие към

...
Право на опозицията е да иска вот на недоверие към
Коментари Харесай

Цветанов: Право на опозицията е да иска вот на недоверие, чакам с нетърпение мотивите

Право на опозицията е да желае избор на съмнение към държавното управление. Това разяснява ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването " Седмицата " по Дарик във връзка поръчката на Българска социалистическа партия за искане на избор на съмнение към кабинета " Борисов 3 " в областта на сигурността. Цветанов чака с неспокойствие да бъдат импортирани претекстовете за вота на съмнение, откакто по думите му седмица не стигнала на опозиционната партия да ги показа в Народното събрание.

Цветанов подсети, че от левицата желаеха избор на съмнение към държавното управление и преди началото на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през януари. " Разбира се, той не мина. Но това беше явен политически знак каква е тяхната съпричастност към председателството, което предстоеше за България. Сега, когато то приключва и е сполучливо по оценки на европейските водачи и министри от Европа, мога да кажа, че БСП желаят да затворят българското председателство още веднъж с избор на съмнение, с цел да покажат тяхната си еднаквост на партия, която желае единствено да върви в борба, партия, която не се старае и стреми да взе участие в политически живот на страната, да предлага различни решения. Ние знаем по какъв начин ръководи Българска социалистическа партия и в бранш " Сигурност ", и бранш " Икономика ", и бранш " Енергетика ", сподели Цветанов.

Той съобщи, че очаква с неспокойствие да бъдат импортирани в Народното събрание претекстовете за вота на съмнение. " Една седмица не е задоволителна за Българска социалистическа партия да внесе претекстовете, с цел да изискат избор на съмнение ", акцентира Цветанов. В това, че според поръчката на левицата настояването за избор на съмнение се инициира само от Българска социалистическа партия, без да се търси поддръжката на Движение за права и свободи, Цветанов видя знак, че от столетницата се стремят към " повече звук, внушения, само че не и действителни решения ".

В отговор на въпросите, набелязани от евродепутата Ангел Джамбазки, " за какво има недокомплект в Министерство на вътрешните работи, за какво е демотивиран съставът ", Цветанов сподели, че се надява на логичен спор по тези въпроси.

" Недокомплектът в Министерство на вътрешните работи се генерира от момента, в който започнаха внезапните промени след 2013 година. Изграждането на един чиновник в системата на Министерство на вътрешните работи, с цел да може да бъде в цялостната си функционалност като професионални качества, е от пет до седем години. Точно по тази причина имаше предумисъл в съсипването на системата за сигурност 2013 година тъкмо от тези, които през днешния ден приказват за избор на съмнение по тематиката " сигурност ". А ние знаем какво пък имаха те като завещание през 2009 година с тези отвличания ", сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ и министър на вътрешните работи в интервала 2009-2013 година. По думите му системата за сигурност била разрушена към 2009 година
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР