Право на болнични ще имат родителите на деца до 12

...
Право на болнични ще имат родителите на деца до 12
Коментари Харесай

Депутатите в здравна комисия одобриха болнични за родителя при върнато дете от училище

Право на болнични ще имат родителите на деца до 12 години, които са върнати от учебно заведение и са сложени под карантина. Това плануват промени в Закона за здравето, Кодекса на труда и Кодекса за обществено обезпечаване. Със 17 гласа " за " и нито един " срещу " и " въздържал се " депутатите одобриха законопроекта на първо четене по време на парламентарната здравна комисия, пише 24 " часа ".

До момента право на болнични имат единствено родителите на деца, които са върнати от детска градина или ясли. За майките и бащите на по-големите до 14 години здравното министерство предложи компенсанция вместо отпуск. Законопроекта бе подсилен от здравното министерство, министерството на труда и обществената политика и от Национално осигурителния институт.

Макар че измененията бяха утвърдени, те срещнаха и забележки от страна на депутатите. Няма да стигнем до използването на законопроекта, няма до стигнем до реализацията му, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия проф. Георги Михайлов.

По думите му случилото се за две години няма да се върне обратно. Всички балони, които се надуваха, се спукаха, видяха се данните, какви са аргументите за смъртността, доста неща се изясниха, добави още Михайлов.

Никъде не загатваме от каква болест, може да не е Коронавирус, само че морбили или маймунски заболявания може да бъде карантинирано детето, оспори го ръководителят на здравната комисия доцент Атон Тонев.

Депутатите от Движение за права и свободи пък обявиха, че ще кажат всички забележки в Народното събрание. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР