Право да гласуват имат всички български граждани, навършили 18 години

...
Право да гласуват имат всички български граждани, навършили 18 години
Коментари Харесай

Каква ще бъде организацията в изборния ден?

Право да гласоподават имат всички български жители, навършили 18 години към изборния ден, без поставените под забраняване и изтърпяващите наказване отнемане от независимост.

Поставените под карантина заболели от ковид и трудноподвижните гласоподаватели гласоподават посредством мобилна урна.

Инструкции за гласуването както с машина, по този начин и с хартиена бюлетина, има пред всяка секция.

За разлика от последните три вота - поради отпадналата изключителна епидемиологична конюнктура, през днешния ден не се разкриват преносими секции, предопределени особено за болните от Ковид. Те и контактните им, които също са под наложителна карантина, гласоподават с мобилната урна, предопределена за трудноподвижните гласоподаватели. Заявки за достъп до нея могат да се подават и през днешния ден до регионалните администрации, при положение, че човек е попаднал в изолираност в последните часове. Ако в региона към този момент има формирана преносима секция, то тя ще посети и новокарантинирания.

Сигнали за нарушавания в изборния ден могат да се подават към Министерство на вътрешните работи. Вътрешното министерство ги приема на имейл адрес[email protected]и на телефон 02/9011298.Сигналите се одобряват до 10ч. на 3-ти октомври.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР