Правното оспорване на в най-висши съд на Германия може да

...
Правното оспорване на в най-висши съд на Германия може да
Коментари Харесай

ЕЦБ: Икономическо бедствие в ЕС, ако се забави възстановителният фонд

Правното оборване на в най-висши съд на Германия може да бъде пагубно за стопанската система на района, предизвести членът на Изпълнителния съвет на Изабел Шнабел.
" Би било икономическа злополука за Европа, в случай че изплащането на заложените във фонда средства се забави за неопределен срок ", сподели тя в изявление, оповестено в петък в немското списание " Шпигел " (Der Spiegel).
" Ако казусът се окаже подобен, Европа ще намерения за различни решения, само че това може да отнеме известно време ", уточни тя.
Планът за стимулиране на района в размер на 750 милиарда евро е основен детайл на икономическия отговор на Европейския съюз против, като той се състои от безплатни средства и заеми, които ще се дават най-вече на най-силно засегнатите страни. Набирането на средства от дълговите пазари би трябвало да бъде утвърдено от всички 27 страни членки на Европейски Съюз - стъпка, която Германия е краткотрайно възпрепятствана да предприеме.
Политическа група заведе изключително дело в края на март, потвърждавайки, че на Европейски Съюз не би трябвало да се позволява да емитира общ дълг (общи еврооблигации). В отговор Федералният парламентарен съд съобщи, че би трябвало да реши дали ще е нужна предварителна заповед. Макар че сходна стъпка не е необикновена и нормално може да се направи бързо, има опасения, че тромавата конструкция на Европейски Съюз ще подкопае възобновяване.
Единният блок към този момент е изправен пред рецензии, че изостават както неговите фискални старания, по този начин и напредъкът му във връзка с имунизациите против Covid-19. предизвести по-рано тази седмица за разширение на неравенството и разлики в скоростта на възобновяване на обособените страни, като други напреднали стопански системи ще съумеят да се върнат на равнищата си отпреди коронаворусната рецесия надалеч по-бързо от еврозоната.
Изабел Шнабел, който дава отговор за пазарните интервенции в ЕЦБ, предизвести, че при релативно високите цени на акциите и на недвижимите парцели " рисковете от промяна се усилват, изключително в случай че икономическото възобновяване не дава отговор на упованията ".
 Марио Драги: Икономиката на еврозоната е по-слаба от предстоящото Марио Драги: Икономиката на еврозоната е по-слаба от предстоящото
Икономическите промени в еврозоната бяха " по-слаби от предстоящите ", съобщи ръководителят на Европейската централна банка Марио Драги, под...
Тя също по този начин разяснява и колапса на американския хедж фонд Archegos Capital Management и на неговите експозиции в европейските банки. Швейцарската банка Credit Suisse Group AG най-малко загуба от 4,7 милиарда $, а Deutsche Bank AG едвам съумя да се измъкна от сходно загуби.
" Това в действителност е незабравим случай ", сподели членът на ЕЦБ. " Необходимо е да се проучат деликатно аргументите, заради които банките са разрешили на хедж фонда да се възползва дотам. Това би могло да докара до спомагателни заразителни резултати ".
Припомняме, че Европейската централна банка разгласява в края на март новия си стопански бюлетин, потвърждавайки в него, че обвързваното с ковид разширение и удължение на ограничаващите ограничения в целия блок на единната валута разстройва икономическата интензивност. ЕЦБ акцентира, че интензивността в бранша на услугите е изключително мощно наранена от влошената здравна обстановка, въпреки и в по-малка степен спрямо предходната пролет (когато беше първата вълна на коронавирусната пандемия). Инфлацията остава доста ниска и се чака да остане слаба в кратковременен проект, уточни ЕЦБ. В отчета се отбелязва, че паричните стимулиращи политики остават от значително значение, когато става въпрос за гарантиране на оцеляването на стопанската система от рецесията, като се акцентира уговорката на Управителния съвет на ЕЦБ да употребява всички принадлежности, с които разполага, с цел да подсигурява, че инфлацията дава отговор на заложената от банката целева зона.
Още: 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР