Правната комисия в парламента заседава за около час във връзка

...
Правната комисия в парламента заседава за около час във връзка
Коментари Харесай

Правната комисия блокира заради законопроекта за извънредното положение

Правната комисия в Народното събрание заседава за към час по отношение на гледане на второ четене на законопроекта за изключителното състояние, след което си даде отмора поради безпорядък. Оказа се, че депутатите би трябвало да разискват няколко работни документа, които са несъвместими между тях, написа флагман.бг.

Народни представители се оплакаха, че не знаят какво гласоподават. Филип Попов от Българска социалистическа партия се ядоса и напусна яростно залата.

В началото на съвещанието пък репортерите бяха помолени да излязат за сигурност поради епидемиологичната конюнктура поради ковид Covid-19.

За сметка на това съвещанието може да се гледа онлайн на уеб страницата на Народното събрание.

След като депутатите съумяха да гласоподават няколко члена, в един миг объркването стана всеобщо. Служителката от Народното събрание, която готви работните документи, също изясни, че към този момент не знае какво се случва.

Правосъдният министър Данаил Кирилов, който е някогашен ръководител на правната комисия, предложи спиране от 30 минути или един час, с цел да може работният отчет да бъде спретнат.

Настоящата шефка на комисията Анна Александрова в началото се запъна, като изясни, че даже два часа не биха стигнали за това. След това обаче тя си промени мнението и даде първо 30-минутна отмора, а след това се поправя и разгласи пауза от един час.

Проблемът като цяло идва от експресността, с която се работи.

Вчера пленарната зала утвърди законопроекта на първо четене. Прие се оферти за корекции на второ четене да може да се вършат до 18 ч. на същия ден. Въпреки късия период, депутати са внесли огромен брой такива, някои от които са по-генерални. Това и късите периоди за деяние, наподобява, са затруднили неимоверно управлението и чиновниците към правната комисия.

Идеята е законопроектът да мине през днешния ден през комисията, с цел да може да се гласоподава още на следващия ден и в пленарна зала.

 

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР